Ikebanayhdistys

sähköposti:
helsinki@
ikebanahq.org


Uusimmat kuvat

Ikebanakoulukunnat

Ohara school of Ikebana

Saga Goryu-koulukunta

Saga Goryu -koulukunta luetaan Japanin klassisiin koulukuntiin. Sen syntysija ja keskuspaikka on Daigakuji'n temppeli Kiotossa.  Perusasetelmiin kuuluvat moribana ja heika-asetelmat. Kaikkien moribana-asetelmien lähtökohtana on temppelialueella oleva Osawan lampi ja lammessa olevat kolme saariryhmää. Kenzanien sijaan oksien asettelussa apuna on metallirengas, ns. shippoo.  

Koulukunnan erityispiirteitä  ovat maisema-asetelmat, jotka kuvaavat erilaisia maisematyyppejä, metsämaisema, vuoristomaisema, suomaisema. On myös Kioton klassista maisemaa esittäviä asetelmia. Klassisiin astelmatyyppeihin lukeutuvat nk. seika-asetelmat ja sen monet muunnelmat tai nk. bunjinbana, klassisesta kirjallisuudesta innoituksensa hakeva asetelmatyyppi.  Shogonka -asetelmassa oksat edustavat buddhalaisen filosofian mukaista viittä elementtiä:  maa, vesi, tuli, tuuli ja tajunta. Moderneja pelkistetyn minimalistisia asetelmatyyppejä edustaa esimerkiksi inoribana tai sainoohana.  

Keskeinen pyrkimys asettelussa on oksien muokkaamisen ja pelkistämisen avulla saavutettava luonnonmukaisuuden vaikutelma zeniläisen Artless Art -periaatteen mukaisesti.